Midi clock problem with arp

  • Creator
    Topic
  • #50525
    AvatarRuud
    Participant
    Offline
    Registered On: February 17, 2016
    Topics: 3
    Replies: 2
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times

    I have a problem with the midi clock in combination with the arp function.

    I tested with a normal midi track without using the plugin, then the midi clock works.

    I tested this with an arp.

    But when i use the plugin then it doesn’t work, as soon as I activate an arp then the sound stops.

    As soon as I deactivate it again, I hear the sound again, but logically without the arp function.

    I activated the midi clock function in the plugin but that didn’t help

    I use Cubase and the SNX plugin for the Novation Supernova.

  • Author
    Replies

    • Jani
      Keymaster
      Offline
      Registered On: August 21, 2014
      Topics: 49
      Replies: 212
      Has thanked: 10 times
      Been thanked: 12 times

      Hi,

      Could this be caused by the Novation clock setting? If the plug-in sends “External” clock command to Novation and no external clock is received, arp won’t be played. I did some tweaks for the ARP functionality in the latest update. I hope it resolves some. Our midi clock generator is experimental at the moment, as it was hugely requested.

      However, we do recommend to use the DAW midi clock, since there is no point of running two clocks at the same time (one in daw which is on automatically and one in the plugin).

      It would help, if you could update your signature with your setup details, so I could give more direct instructions rather than trying to guess your platform and midi interfaces etc 😉

      Anyway, check the new version and let me know if it works any better.

      Put your setup details in the signature to help us understand your setup, thank you!

      Access Virus C & Virus TI2, 2x Clavia Nord Rack 2 & Nord Rack 3, Roland JP-8000 & JP-8080, Novation Nova, Supernova Rack, Supernova 2 Rack, UltraNova & 2x KS-Rack, Waldorf Q Rack, microQ, Pulse+, Pulse 2 & Blofeld SL, Korg MS2000R, Radias & microKorg, Yamaha AN1x, AN200, CS6x + PLG150-AN & EX5, M-Audio Venom, 3x UA Apollo Quad, Satellite Quad, PoCo x8, MOTU micro lite, 3x Emagic AMT8, MacPro 6,1

    • Avatar
      Ruud
      Participant
      Offline
      Registered On: February 17, 2016
      Topics: 3
      Replies: 2
      Has thanked: 0 times
      Been thanked: 0 times

      Good morning Jani,

       

      Sorry for the late response.

      I have been to busy to be able to test.

      But now i had the time and i have installed the new version.

      The arp (midi clock) function is working.

       

      Kind regards,

      Ruud


    • Jani
      Keymaster
      Offline
      Registered On: August 21, 2014
      Topics: 49
      Replies: 212
      Has thanked: 10 times
      Been thanked: 12 times

      Thanks for letting us know!

      Put your setup details in the signature to help us understand your setup, thank you!

      Access Virus C & Virus TI2, 2x Clavia Nord Rack 2 & Nord Rack 3, Roland JP-8000 & JP-8080, Novation Nova, Supernova Rack, Supernova 2 Rack, UltraNova & 2x KS-Rack, Waldorf Q Rack, microQ, Pulse+, Pulse 2 & Blofeld SL, Korg MS2000R, Radias & microKorg, Yamaha AN1x, AN200, CS6x + PLG150-AN & EX5, M-Audio Venom, 3x UA Apollo Quad, Satellite Quad, PoCo x8, MOTU micro lite, 3x Emagic AMT8, MacPro 6,1

    • Avatar
      coleydj
      Participant
      Offline
      Registered On: December 17, 2019
      Topics: 2
      Replies: 6
      Has thanked: 0 times
      Been thanked: 0 times

      Hi,
      i am also having this problem with both the arp and delay function. im running a nova desktop through ableton 10 on windows. i have set everything up as shown and everything else seems to be fine however when i turn the arp on there is nothing, the sound comes back when its turned on. the delay controls have no effect on the sound at all. i have had it working however i dont have a clue how. the midi clock is set to external on the nova

      thanks for your help
      Brian

    • Avatar
      coleydj
      Participant
      Offline
      Registered On: December 17, 2019
      Topics: 2
      Replies: 6
      Has thanked: 0 times
      Been thanked: 0 times

      Hi,
      I have confirmed that my set up is correct as I can use my nova as an external instrument without the plugin and the arp and delay functions work fine (with ableton as midi sync clock). Do you have any idea what’s going wrong? I have the latest version of the plugin installed

      Thanks
      Brian

    • Avatar
      Novaline
      Moderator
      Offline
      Registered On: October 14, 2016
      Topics: 6
      Replies: 432
      Has thanked: 19 times
      Been thanked: 4 times

      Hey guys,

      There is a new update of the SNX and SNX2

      please check it out if the issue still remains
      thanks
      Mauricio

      STUDIO GEAR: RME FIREFACE 802, FERROFISH PULSE 16 MX, EVE AUDIO SC 207, EVE AUDIO TS108, ROLAND JP8000, ROLAND JP8080, NOVATION SUPERNOVA, ACCESS VIRUS A, WALDORF PULSE, WALDORF MICRO Q, ROLAND SH201, MS2000, NORD RACK 1

The topic ‘Midi clock problem with arp’ is resolved and closed to new replies.