Setup with Ableton Live 10

  • Creator
    Topic
  • #50508
    AvatarNeil Guise
    Participant
    Offline
    Registered On: October 21, 2018
    Topics: 1
    Replies: 1
    Has thanked: 0 times
    Been thanked: 0 times

    Hello,

    I have a Nova II X and Supernova II XL and I’m trying to configure the plugin using Ableton Live 10. I’m on Windows 7 and currently using the DEMO version of the plugin.

     

    I’ve made all the necessary setting on the Nova that are listed:

    Synthesizer settings:

    Fire up your Novation Nova II / Supernova II.

    • Enter Performance mode and set MIDI channels to Part 1 = 1, Part 2 = 2 etc.
    • Enter Global settings and make sure Global MIDI channel is set to 16.
    • Memory protect = Off.
    • SysEx reception = Normal.
    • MIDI Clock = Auto.
    • Incoming control change = On.
    • Program change tx = On.
    • Control change tx = On.

    When I come to the DAW settings I feel like I must be missing something here:

    DAW settings:

    • Fire up your DAW and head to settings. — (is this the Options>Preferences>Link/MIDI tab)?
    • Make sure MIDI input from the terminal used with your synth is disabled (Am I turning off the MIDI track input and output?) or adjust a filter in settings to disable CC and SysEx messages passing through.
    • Load our SN2X Plugin and select appropriate MIDI terminals from the upper right corner where your Nova II / Supernova II is connected. Only MIDI in and out, MIDI thru is not supported.
    • Plugin is now ready to receive and send data to your Nova II / Supernova II

    Does the track with the plugin on it have to be record armed?

    Does the track with SN2X need to have a MIDI input selected or only in the plugin?

     

    I love the look of these plugins and I can see the potential here, clearly I’m just missing something fundamental. I also have a MicroQ I’d love to get running with these.

    Thanks,

    Neil Guise

     

  • Author
    Replies
    • Avatar
      Neil Guise
      Participant
      Offline
      Registered On: October 21, 2018
      Topics: 1
      Replies: 1
      Has thanked: 0 times
      Been thanked: 0 times

      Disregard this post.

       

      Turns out I missed the entire MIDI-OX/LoopBe portion.

       

      Works great!

      Thanks


    • Jani
      Keymaster
      Offline
      Registered On: August 21, 2014
      Topics: 49
      Replies: 212
      Has thanked: 10 times
      Been thanked: 12 times

      Ok great! We hope the version 1.0.0 works out even better now that its out 🙂 I will put some tutorial videos online soon!

      Put your setup details in the signature to help us understand your setup, thank you!

      Access Virus C & Virus TI2, 2x Clavia Nord Rack 2 & Nord Rack 3, Roland JP-8000 & JP-8080, Novation Nova, Supernova Rack, Supernova 2 Rack, UltraNova & 2x KS-Rack, Waldorf Q Rack, microQ, Pulse+, Pulse 2 & Blofeld SL, Korg MS2000R, Radias & microKorg, Yamaha AN1x, AN200, CS6x + PLG150-AN & EX5, M-Audio Venom, 3x UA Apollo Quad, Satellite Quad, PoCo x8, MOTU micro lite, 3x Emagic AMT8, MacPro 6,1

    • Avatar
      Novaline
      Moderator
      Offline
      Registered On: October 14, 2016
      Topics: 6
      Replies: 432
      Has thanked: 19 times
      Been thanked: 4 times

      problem solved in other words.

       

      Fantastic!

      STUDIO GEAR: RME FIREFACE 802, FERROFISH PULSE 16 MX, EVE AUDIO SC 207, EVE AUDIO TS108, ROLAND JP8000, ROLAND JP8080, NOVATION SUPERNOVA, ACCESS VIRUS A, WALDORF PULSE, WALDORF MICRO Q, ROLAND SH201, MS2000, NORD RACK 1

The topic ‘Setup with Ableton Live 10’ is resolved and closed to new replies.